Streamz Academy
de shortcut naar het
Vlaamse scherm.

Selectie

januari 2023
 1. 1. LANCERING STREAMZ ACADEMY

  Met Streamz Academy – dé shortcut naar het Vlaamse scherm – dagen we jou als nieuwe maker uit om onze volgende topthriller te schrijven. Als creatief schrijftalent kan je je tot 23 februari kandidaat stellen door een dossier in te dienen van maximum 3 pagina's. Daarin overtuig je ons met je:
  • serie-idee (max. 1 pagina, Font Arial, Font-size 12, interlinie 1)
  • intentie (max. 1 pagina, Font Arial, Font-size 12, interlinie 1)
  • portfolio/cv (max. 1 pagina, Font Arial, Font-size 12, interlinie 1)
7 februari 2023
 1. 2. ONLINE Q&A

  Vragen over het Streamz Academy-traject kunnen gedropt worden in onze mailbox academy@streamz.be. Daarna worden ze getackeld in een online Q&A-sessie op 7 februari.
februari - maart 2023
 1. 3. PRESELECTIE 30 TALENTEN

  Het content team van Streamz leest alle ingezonden ideeën en motivaties en maakt een eerste selectie van maximum 30 dossiers
22 april 2023
 1. 4. SELECTIE 8 TALENTEN

  Ben je bij de 30 geselecteerden? Proficiat! Dan mag jij op 22 april op speeddate met het volledige Streamz-team. Na de speeddate wordt bepaald welke 8 talenten het traject mogen induiken.

Workshops

4 mei 2023
 1. 1. WORKSHOP 1

  Tijd voor een eerste kennismaking! Wat staat er op het programma?
  • Introductie Streamz: van Alles over content tot Zoveel data.
  • Tips & tricks van een ervaren scenarist.
  • Een eerste keer je pitch oefenen.
  • Meet & match met de coaches.
2 - 4 juni 2023
 1. 2. WORKSHOP 2

  Workshop nummer twee is een writers’ weekend in DAFT studio. En het wordt er eentje om over naar huis te schrijven. Want samen met je coach push je je serie-idee naar een serieus concept. Inspiratie doe je op aan de hand van workshops en lezingen.
17 augustus 2023
 1. 3. WORKSHOP 3

  Tijdens de laatste workshop maken we jouw idee volledig pitch proof! Een trainingssessie met pitchcoach Ido Abram brengt jouw verkooppraatje naar een hoger niveau. En dankzij one-on-one sessies met grafisch designers Isaac Gozin en Amira Daoudi tover je je dossier om in een oogverblindende parel.

PITCH + VOTING

13 september 2023
 1. 1. DRY-RUN @ STREAMZ

  Voordat we aan het echte werk beginnen, krijg je de kans om je pitch intern te tonen aan het Streamz-team. Hier worden de laatste puntjes op de i gezet.
oktober 2023
 1. 2. OFFICIËLE PITCH

  Ready, set, pitch! Tijdens het Filmfestival van Gent krijg jij de kans om je idee te pitchen voor en te netwerken met alle Vlaamse producenten. Na de 8 pitches, stemmen de aanwezigen op hun favoriete kandidaten, waarna er 2 talenten overblijven.
oktober - december 2023
 1. 3. MATCH MET PRODUCTIEHUIS

  Als één van de twee finalisten word je gematcht met een productiehuis. Zij begeleiden je in het verfilmen van een creatieve pitch (scène + treatment).
december 2023 - januari 2024
 1. 4. FINAL VOTING

  Tijd om kijkend Vlaanderen te overtuigen! Want zij mogen meestemmen op hun favoriet.
januari 2024
 1. 5. BEKENDMAKING

  Tijdens het Filmfestival van Oostende blikken we terug op het traject met de première van de Streamz Academy docu én maken we bekend welke kandidaat zijn/haar/hun idee in productie ziet gaan als Streamz Original.

PRODUCTIE

vanaf januari 2024
 1. 1. PRODUCTIE

  Proficiat! Met de steun van een productiehuis gaat jouw thrillerserie nu officieel in productie. Je zal hierbij ook nauw samenwerken met het Streamz-team om een productie en campagne op poten te zetten die de titel ‘Streamz Original’ waardig is.
januari 2025
 1. 2. PREMIÈRE

  Jouw Streamz Original gaat showbizzgewijs in première op het Filmfestival Oostende en zal nadien ook gelanceerd worden op Streamz. Het doel: ervoor zorgen dat geen enkele Vlaming nog een oog dichtdoet na het bekijken van jouw thrillerserie.

Online Q&A

We zullen al jullie vragen beantwoorden tijdens onze live Q&A op 7 februari. Als je deze vrijblijvende Teams-sessie, met onze organisatoren en coaches, niet wil missen, zet je dit event best even in je agenda!
Zet het in je agenda

Nog vragen?

Heb je vragen over de inschrijving, ben je op zoek naar meer informatie omtrent het traject of wil je graag materialen ontvangen om te delen met je netwerk? Contacteer ons op academy@streamz.be.