Ontdek de Streamz Academy coaches

Een Streamz Original schrijven? It takes a village. Daarom word je tijdens het traject niet alleen ondersteund door het team bij Streamz, maar ook door professionele scenaristen als coaches. Om samen verhaallijnen te verzinnen, te brainstormen, personages uit te puren. Kortom: om er samen een angstaanjagend goede serie van te maken.

Julie Mahieu

Julie Mahieu is vooral bekend als scenariste en showrunner van haar eerste fictieproject ‘De Dag’ - een reeks die op lovende kritieken kon rekenen en die vele prijzen won, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast heeft zij ervaring als reporter, regisseur en actrice in programma’s zoals ‘Man Bijt Hond’ en ‘De Ideale Wereld’. Momenteel werkt Julie aan de scenario’s van haar tweede fictiereeks.

Roel Mondelaers

Roel Mondelaers studeerde af als Meester in de Audiovisuele Kunsten aan het Brusselse RITCS in 2001. Na een carrière als regisseur van commercials in binnen- en buitenland, stortte hij zich op het maken van fictie. Hij schreef de film ‘Welp’ met Jonas Govaerts, hij schreef en regisseerde de film ‘Plan Bart’, en regisseerde afleveringen van de series ‘De Bunker’ en het Waalse ‘Unité42’.Als scenarist schreef hij met Sanne Nuyens het tweede seizoen van ‘Beau Séjour’, en werkte hij als creative producer voor productiehuis Eyeworks, waar hij o.a. showrunner was van het tweede seizoen van ‘De Twaalf’, en nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de politiereeks ‘Juliet’.

Chingiz Karibekov

Chingiz Karibekov is geboren in Kazachstan. Hij studeerde af aan het RITCS in Brussel met een master in schrijven. Hij regisseerde videoclips voor artiesten als Bob Marley, Robin Shulz en Yung Mavu, en reclamefilms voor klanten als Brussels Airport en Bozar. Zijn hoorspel ‘Back-Up’ werd geselecteerd voor de NTR Radioprijs. De kortfilms ‘BOI’ en ‘Da Yie’, die hij heeft geschreven met Anthony Nti, vielen in de prijzen op FFGent en het Kortfilmfestival Leuven. Da Yie werd genomineerd voor BAFTA LA en stond op de shortlist van de Academy Awards. In 2021 schreef hij mee aan de miniserie ‘Shaq’ voor de VRT.

Sanne Nuyens

Foto Jimmy Kets
Sanne Nuyens is scenarist en showrunner. Ze creëerde en schreef samen met Bert Van Dael beide seizoenen van de Eén - reeks Beau Séjour. De serie won de publieksprijs op het Séries Mania festival en was de eerste Vlaamse serie die gekocht werd door Arte en wereldwijd werd uitgezonden als een Netflix original. Later kende de whodunnit een UK remake onder de titel ’ The Rising '. Sanne schreef en maakte ook samen met Bert Van Dael de rechtbankserie "De Twaalf” die de prijs voor het beste scenario won op het internationale festival Cannes Séries in 2018. De reeks sleepte ook negen Ensors in de wacht - waaronder die voor beste scenario en beste reeks. De Twaalf werd internationaal uitgezonden via Netflix en kende een Australische remake onder de titel “The Twelve”.

Online Q&A

We zullen al jullie vragen beantwoorden tijdens onze live Q&A op 7 februari. Als je deze vrijblijvende Teams-sessie, met onze organisatoren en coaches, niet wil missen, zet je dit event best even in je agenda!
Zet het in je agenda

Nog vragen?

Heb je vragen over de inschrijving, ben je op zoek naar meer informatie omtrent het traject of wil je graag materialen ontvangen om te delen met je netwerk? Contacteer ons op academy@streamz.be.