Wat is Streamz Academy

  1. 1. Dé shortcut naar het Vlaamse scherm

    Bij Streamz houden we van Vlaamse topreeksen én van nieuw Vlaams talent. Daarom dagen we iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor een gloednieuw ontwikkelingstraject: de Streamz Academy. De acht finale kandidaten die geselecteerd worden voor het traject worden gedurende 7 maanden begeleid door coaches, experts en productiehuizen om zo hun idee voor een thrillerreeks verder te perfectioneren naar een volwaardige concept dat ze kunnen pitchen.
  2. 2. Een duurzame investering in talent & must-see producties

    Op het einde van het Streamz Academy-traject wordt het concept van één talent gekozen dat wordt omgezet in een Streamz Original-productie. Zoals het geval is bij alle Streamz Originals, zal dit proces nauw opgevolgd door zowel de content- als de communicatie-afdeling bij Streamz. Samen zetten we een productie en een campagne op poten die de titel ‘Streamz Original’ waardig is.
  3. 3. Een unieke opportuniteit voor nieuw, onbekend talent

    Ben je een jonge scenarist, een creatieve duizendpoot of een huismoeder met de droom ooit een serie te schrijven? Zonder ervaring in de Vlaamse filmwereld duiken, is niet makkelijk. Zelfs met de beste, meest vernieuwende ideeën in je hoofd, loop je soms tegen de muur omdat je simpelweg geen toegang hebt tot de juiste deur. Met Streamz Academy openen we deuren en geven we nieuw talent de kans om zich te ontwikkelen.

Het Streamz Academy team

Een Streamz Original schrijven? It takes a village. Als kandidaat sta je er dan ook niet alleen voor. Naast de ervaren scenaristen, die fungeren als coaches, staat er ook een Streamz-team voor je klaar om je te begeleiden waar nodig.
Lees meer over het team

Valerie Daems

Content Programming & Production Specialist

Sven Van Beirs

Commissioning Editor

Yousri Mekroum

Content & Programming Coordinator

Katrien Destuyver

Project Coördinator

Riema Reybrouck

Public Relations Consultant

Jolien Noppen

Communication Manager

De coaches

Schop jij het tot de 8 laatste kandidaten? Dan krijg je een ervaren scenarist toegewezen. Om samen plots te verzinnen, te brainstormen, personages uit te puren. Kortom: om er samen een angstaanjagend goede serie van te maken.
Lees meer over de coaches

Julie Mahieu

Roel Mondelaers

Chingiz Karibekov

Sanne Nuyens

Foto Jimmy Kets

Streamz Academy: dé shortcut naar het Vlaamse scherm

Check het volledige traject

Online Q&A

We zullen al jullie vragen beantwoorden tijdens onze live Q&A op 7 februari. Als je deze vrijblijvende Teams-sessie, met onze organisatoren en coaches, niet wil missen, zet je dit event best even in je agenda!
Zet het in je agenda

Nog vragen?

Heb je vragen over de inschrijving, ben je op zoek naar meer informatie omtrent het traject of wil je graag materialen ontvangen om te delen met je netwerk? Contacteer ons op academy@streamz.be.